Kender du Pomodoro teknikken?

I dette blogindlæg får du et nemt og effektivt værktøj til (I dette blogindlæg får du et nemt og effektivt værktøj til at forbedre din personlige effektivitet (Pomodoro teknikken) at forbedre din personlige effektivitet.

Pomodoro teknikken er en teknik, der hjælper dig til at holde fokus på dine opgaver.

Hvor kommer Pomodoro teknikken fra?

Pomodoro teknikken kommer oprindeligt fra Italien, hvor en studerende havde store problemer med at at koncentrere sig om sine studier.

Han fandt derfor et køkken stopur frem. Tilfældigvis lignede stopuret en tomat, og da tomat hedder Pomodoro på italiensk, blev metoden kendt som Pomodoro teknikken.

Har du lyst til at læse mere om, hvordan Pomodoro teknikken blev udviklet, kan du læse med her: Hvor kommer Pomodoro teknikken fra?

Hvad går Pomodoro teknikken ud på?

Metoden går ud på, at du udvælger dig en opgave, som du vil arbejde fokuseret på. Så stiller du et stopur til at ringe om 25 minutter, og i den periode fokuserer du kun på den ENE opgave, som du har sat dig for at arbejde på. Når stopuret ringer, holder du 5 minutters pause.

Mister du koncentrationen undervejs, eller får du lyst til at holde en pause eller gøre noget andet, kan du lige skæve til uret og se, hvor lang tid der er tilbage.

Når du så ser, at der kun er 5 minutter tilbage, vil du uvilkårligt tænke, okay – 5 minutter mere, det kan jeg godt klare.

pomodoro-teknikken-vaner

Den her metode virker rigtigt godt, hvis du kan lide at arbejde under pres. Nogle mennesker arbejder bedre, hvis andre  – og i dette tilfælde – et stopur – skubber på, for at du får tingene gjort. Selv om du ikke har brug for, at andre skubber på dig, kan pomodoro teknikken være et virkeligt nyttigt redskab for dig.

Hvorfor virker Pomodoro teknikken?

Grunden til, at Pomodoro teknikken virker rigtigt godt, er, at du tvinger dig selv til kun at gøre EN ting OG kun for 25 minutter.

25 minutter er ikke så lang tid, og stopuret hjælper dig til at fokusere på kun at gøre en ting i den periode. 25 minutter matcher også godt med den tid, vores hjerne kan holde ud at koncentrere sig, inden den har brug for en pause.

Når stopuret ringer, kan du – hvis du har lyst – stoppe.

Som regel sker der det, at du, mens du tager dig de 5 minutters pause, indser, hvor meget du har nået og hvilket fremskridt, du har gjort. Så du vil tænke, at når jeg kan nå så meget på 25 minutter, så tager jeg lige 25 minutter mere.

Ud over denne indsigt, hjælper de 5 minutter dig også til at få lidt ny energi, så du må endelig ikke springe de 5 minutters pauser over.

Kom væk fra skrivebordet, gå på toilettet, drik noget vand eller lign., og så er du klar igen.

Husk dine pauser

Hvis du fortsætter med endnu en pomodoro periode, så er det vigtigt at huske på, at du skal holde en længere pause, når du har haft fire pomodoro perioder i træk, fordi din hjerne så har brug for en længere pause.

Hold mindst 30 minutters pause, sådan at du får hvilet din hjerne, inden du skal i gang igen. Ellers ender det med, at hjernen brænder sammen, og det er jo ikke hensigten.

Del artiklen

Læs også …

Velkommen til Business-Bloggen om Iværksætteri, forretningsudvikling og personlig effektivitet af businessmentor Birgitte Feldborg.

forretningsudvikling-birgitte-feldborg

Del artiklen

Ansøg om en gratis business strategi session