Har du defineret DIN vigtigste opgave for i dag?

Grundideen er, at du skal udføre dagens vigtigste opgave som den første opgave på dagen, på den måde bliver resten af dagen meget nem sammenlignet med den første opgave.

Når du har fået den vigtigste opgave ud af verdenen, er alle dagens andre opgaver lette at få gjort færdige, fordi du allerede tidligt på dagen har en følelse af, at du har udrettet en masse. Samtidig har du en tro på, at tingene vil blive gjort.

Når du vælger din vigtigste opgave, synes jeg, at du skal vælge den opgave, der vil være med til, at du kommer nærmere til de mål, du har sat dig.

Det her er en ganske enkelt metode, der sikrer, at du når den vigtigste opgave – hvis du bruger den.

Hvorfor skal du arbejde med din vigtigste opgave fra morgenstunden?

Grunden til, at du skal udføre dagens vigtigste opgave fra morgenen af er, at
  • Du har mest energi fra morgenen
  • Der er færre ting, der kan distrahere dig
  • Du er mere fokuseret
  • Der er større sandsynlighed for, at du får det gjort

Ved at udføre den vigtigste opgave som det første om morgenen letter du presset på dig selv, fordi du nu ikke længere har denne opgave hængende over hovedet.

Hvis du ikke får lavet opgaven som det første, kan du meget vel opleve, at når du så kommer til sidst på eftermiddagen, så har du stadig ikke fået lavet opgaven, fordi du har været optaget af mange andre ting, ting, som du ikke havde planlagt, og som måske – set i bakspejlet – ikke var særlig vigtige i forhold til den opgave, du på forhånd havde udpeget som dagens vigtigste.

Hvad er min vigtigste opgave?

Det kan nogen gange være svært at beslutte sig for, hvad dagens vigtigste opgave er – altså hvad er det du skal kaste dit fokus på lige nu. Har du sat nogle mål op for dig og din virksomhed, ja så kan du sikkert finde svaret her. Din vigtigste opgave i dag skal være den opgave, der bringer dig nærmere et af dine mål.
For mig er definitionen på at være effektiv og produktiv: ”Den tid du bruger på at at nå dine mål”. Men for at være produktiv er du også nødt til aktivt at bruge tid på at arbejde hen imod det, som du ønsker at opnå. For du ønsker vel at nå dine mål på den kortest mulige tid?

Du kan også se det på denne her måde: Du ønsker at få mest muligt ud af dit fokus, din energi og dit arbejde. Når du arbejder med din vigtigste opgave på det mest produktive tidspunkt på dagen, så får du mest muligt ud af din energi, dit fokus, og din viljestyrke. Det er selve definitionen på at være produktiv?

Jeg har ikke tid

Måske tænker du, at du ikke har tid om morgenen? Det kan sagtens være, at det er rigtigt, med det er jo fordi, at du står op på det tidspunkt, du gør. Hvad nu hvis du stod op en halv time tidligere? Eller måske bare 15 minutter, hvad vil det så betyde i forhold til dagens vigtigste opgave? En halv times koncentreret arbejde på dagens vigtigste opgave vil virkelig flytte noget – husk på, at hvis du bruger 30 minutter hver dag, så vil det virkelig betyde noget på lidt længere sigt.

Brug metoden både til arbejde og privat

Det her med at definere dagens vigtigste opgave og så få den lavet så tidligt på dagen som muligt kan du jo bruge både arbejdsmæssigt og privat.

Jeg har også stor glæde af at bruge det privat, f.eks. med forskellige små projekter i huset eller haven. Her kan 15-30 minutters fokuseret indsats virkelig gøre en forskel. Tænk bare på, hvor lang tid det faktisk vil tage dig at få ryddet op i dit klædeskab eller i børnenes legetøj, hvis du nu fokuserer på dette ene lille projekt, er jeg sikker på, at du vil komme rigtigt langt i løbet af 15-30 minutter.
God fornøjelse med DIN vigtigste opgave i dag.

Del artiklen

Læs også …

Velkommen til Business-Bloggen om Iværksætteri, forretningsudvikling og personlig effektivitet af businessmentor Birgitte Feldborg.

forretningsudvikling-birgitte-feldborg

Del artiklen

Ansøg om en gratis business strategi session