Jo, det ER muligt både at have karriere OG familieliv

Kender du det, at du føler, at du hele tiden mangler tid?

Tid til alt det, som du føler, er vigtigt i dit liv?

Det kender jeg alt til!

En af mine grunde til at blive selvstændig var nemlig, at jeg gerne selv ville kunne bestemme over min tid og mine arbejdsopgaver, fordi jeg gerne ville have tid og overskud til min lille nye baby, mine øvrige børn, min mand OG min virksomhed.

I starten af mit liv som selvstændig var det overhovedet ikke noget problem – nærmest tværtimod. Jeg havde simpelthen ikke nok kunder!

Hen ad vejen fik jeg løst denne udfordring, og fik nok at se til – endda så meget, at jeg i perioder helt glemte mine egne grunde til at blive selvstændig – især det her med, at jeg gerne ville have plads til både mit arbejde OG min familie.

Jeg oplevede nemlig, at jeg havde svært ved at nå alt det jeg gerne ville, med den tid, som jeg havde til rådighed.

Efterhånden som vi får godt gang i vores virksomheder, er den største udfordring for mange af os, at vi især mangler tid og overskud for at få hverdagen til at hænge sammen.

For mit eget vedkommende var dette virkelig en udfordring og en kamp – en kamp, der stod på i mange år!

Jeg forsøgte med et hav af teknikker, planer, systemer og hjælp fra forskellige dygtige mennesker, men lige meget hjalp det. Jeg havde alt for meget at se til – både arbejdsmæssigt og privat.

Måske kender du det?

Jeg gik konstant rundt med følelsen af, at jeg var bagud, at jeg havde mistet overblikket og jeg havde konstant dårlig samvittighed. Jeg var også bange for, om jeg kunne betale mine regninger. Og jeg følte, at jeg svigtede både min familie og min virksomhed – at jeg ikke gjorde det godt nok hverken privat eller arbejdsmæssigt. Jeg var simpelthen bange for, at jeg ikke slog til – nogen steder.

Ja, jeg begyndte endda at overveje, om det overhovedet var muligt for mig at få livet som selvstændig til at fungere samtidig med at have en familie med mand og 5 børn.

På et tidspunkt blev det nok for mig. Jeg indså, at tiden går, lige meget hvad jeg foretager mig, og hvad jeg gerne vil og ikke vil.

Jeg blev simpelthen nødt til at gøre et eller andet – noget andet end det jeg plejede at gøre. Det hjalp jo ikke at blive ved med at sove mindre eller at droppe familiefesten.

Til sidst tænkte jeg, at nu må det være nok. Jeg blokerede min kalender hver mandag og tirsdag i en lang periode og satte mig for, at nu skulle jeg rydde op i alt det jeg vidste og kunne, og kun lade det være tilbage, som jeg ikke kunne undvære, som så virkelig gav værdi, og var værd at bruge energi på hver evigt eneste dag.

Det resulterede i, at jeg kom frem til, at det det i virkeligheden handler om, er at tage ansvar for hele sit liv – både arbejdsmæssigt og privat. At man godt kan have en karriere og en familie samtidig. OG at man godt må have succes, når man også har en velfungerende familie.

Jeg udviklende en metode, som sikrer, at jeg tjener penge nok i min virksomhed og har mere tid og overskud til alt det andet, der også er vigtigt i mit liv – jeg arbejder også færre timer, end jeg gjorde tidligere.

Del artiklen

Læs også …

Velkommen til Business-Bloggen om Iværksætteri, forretningsudvikling og personlig effektivitet af businessmentor Birgitte Feldborg.

forretningsudvikling-birgitte-feldborg

Del artiklen

Ansøg om en gratis business strategi session