Effektiv eller produktiv?

Vi taler alle meget om at være effektive, og at vi skal nå en masse.

Men det slår mig tit, når jeg taler med andre om dette emne, at det vi faktisk løber efter er produktivitet.

Er det ikke det samme tænker du nok?

Nej, ikke i min verden.

For mig er det at være effektiv, når du bruger din tid og din energi på det, der er vigtigt for dig og som giver dig værdi, mens du er produktiv, når du krydser en masse ting af på din to-do-liste uden at have forholdt dig til, om det du bruger din tid og din energi på, er noget, der er vigtigt for dig og det, du gerne vil med din tid og dermed med dit liv.

Så når jeg taler om at blive mere effektiv, handler det altså ikke nødvendigvis om at kunne nå noget mere af det, der står på de i forvejen alen-lange to-do-lister, men at bruge min tid på det, der er vigtigt for mig både i mit privatliv og mit arbejdsliv.

Hvad nytter det, at du når mere, hvis du ikke når det, der virkelig betyder noget for dig?

Så du er effektiv, når du bruger din tid på det der er vigtigt for dig – det er da enkelt, ikke?

Del artiklen

Læs også …

Velkommen til Business-Bloggen om Iværksætteri, forretningsudvikling og personlig effektivitet af businessmentor Birgitte Feldborg.

forretningsudvikling-birgitte-feldborg

Del artiklen

Ansøg om en gratis business strategi session