Sådan kommer du godt tilbage fra ferie

Noget af det, som jeg hører allermest fra min kunder og fra mine venner, lige når en ferie er slut, er, at de allerede er trætte og trænger til ferie igen.

Rigtig tit er det fordi, der ikke har været nogen til at tage over, mens vi har været på ferie, og vi har ikke gjort os selv den tjeneste at forberede os selv (og vores kunder) på, at vi lige om lidt holder ferie.

Det bedste, du kan gøre, er at give dine kunder besked i god tid på, hvornår du går på ferie. Fortæl dem gerne, at du lukker et par dage før, du faktisk stikker af. På den måde får du lige tid til at lukke de sidste løse ender, inden det bliver ferie for alvor, og du får også tid til at geare ned, sådan at du ikke skal bruge den første uge af din ferie på at indstille dit hoved og din krop på, at det nu er ferietid.

Det samme gælder, når du vender tilbage fra ferie. Vend tilbage på arbejdet et par dage før, du åbner for dine kunder, sådan at du har tid til at få et overblik over det, der er kommet ind i løbet af ferien, og hvad der er allervigtigst i den kommende periode.

En af måderne at vende godt tilbage fra ferie og fastholde følelsen af overblik og overskud længst muligt på, er at være godt forberedt, når du kommer tilbage. Ligesom det giver en dejlig ro i både hoved og krop at vide, at der er styr på tingene, når du går på ferie, giver det også ro, at der er en plan, når du er tilbage i hverdagen igen.

 

Lav øvelsen

Hvis du vil have lidt input til, hvordan du gør det, så har jeg lavet en lille øvelse til dig, der handler om, hvad du kan gøre for at være helt klar til at starte igen efter ferien, sådan at du fra starten har fokus på det, der er allermest vigtigt i din virksomhed samtidig at du stadig nyder det overskud og den energi, du forhåbentlig har samlet i løbet af sommeren.

Lav øvelsen lige inden du går på ferie, eller som det første, INDEN du gør noget som helt andet.

På den måde ved du, hvad der er allermest vigtigt for dig, også når du føler, at du slet ikke kan overskue alle de opgaver og krav, som alle stiller til dig, lige når du er tilbage, og du undgår at føle, at du trænger til ferie allerede to dage efter, at du er kommet tilbage fra ferien.

Rigtig god fornøjelse, og velkommen tilbage til hverdagen.

Del artiklen

Læs også …

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Velkommen til Business-Bloggen om Iværksætteri, forretningsudvikling og personlig effektivitet af businessmentor Birgitte Feldborg.

forretningsudvikling-birgitte-feldborg

Del artiklen

Ansøg om en gratis business strategi session