Tænker du også på at give op?

En af mine kunder – Susanne, som er lifecoach - kom til en session den anden dag for at få hjælp til en konkret udfordring, som hun havde i sin virksomhed. Som du vil se nedenfor handler det om mangel på struktur på dagen.

Hun synes nemlig ikke, at hun nåede en brøkdel af det, som hun ville i sin virksomhed, samtidig med, at hun synes, at hun arbejdede hele tiden og var så træt. Ja, hun overvejede faktisk, om hun overhovedet havde lyst til at være coach mere. ”Det tærer alt for meget på mine kræfter”, når jeg hele tiden skal forholde mig til alting, var en af de ting, hun fortalte mig. Det, som Susanne ønskede sig, var mere tid og mere overskud i sin hverdag.

En typisk uge

Jeg spurgte hende, om hun kunne beskrive en typisk uge for mig. ”Alle mine uger er vidt forskellige”, svarede Susanne.

Sammen vi kiggede lidt på hendes uge og fandt vi ud af noget interessant – nemlig at hun både i løbet af dagen og i løbet af ugen havde rigtigt mange skift i forskellige opgaver.

En typisk dag kunne se sådan ud:

  • Tjekke og besvare e-mails
  • Klient-samtale
  • Tjekke og besvare mails
  • Skrive nyhedsbrev
  • Besvare spørgsmål fra en potentiel ny kunde
  • Bogføre bilag
  • Klientsamtale
  • Tjekke og besvare mails

Ikke så sært, at Susanne er udmattet og synes, at hun bruger rigtigt meget energi.  Hver gang vi skifter type af arbejdsopgave i løbet af en dag, bruger vi nemlig rigtigt meget energi, og hjernen skal endnu engang indstille sig på at tænke på en anden måde end ved den tidligere opgave.

Struktur på dagen

Hjernen kommer simpelthen på overarbejde, når vi mangler struktur i hverdagen. Det svarer lidt til, at vi skal gøre det hele for første gang, fordi hjernen ikke rigtigt er forberedt på det, der skal ske. Og når hjernen hele tiden er optaget af at få hverdagen til at fungere, så går det ud over vores overskud til andre ting.

Jeg foreslog derfor Susanne, at vi i fællesskab skulle lave en modeluge for hende. En modeluge er en ideel arbejdsuge – altså hvis du nu helt selv kunne bestemme over din uge, hvordan ville den så se ud, sådan at du fik lavet det du gerne ville, samtidig med at du også følte, at du havde tid til andet end at arbejde?

Modelugen

Naturligvis kan vi ikke altid bestemme helt selv, hvordan vores uge ser ud, men vi kan beslutte rigtigt meget selv, hvis vi bare er forberedt.

Modeluge

Din uge er sikkert anderledes end Susannes, men jeg er sikker på, at du også godt ved, hvordan din ideelle uge ser ud. Hemmeligheden er, at du ikke skal have alt for mange forskellige slags opgaver i løbet af dagen.

Du kan selvfølgelig ikke altid bestemme dig for at arbejde efter din modeluge, men du kan planlægge efter det.

Marker f.eks. med en farve i din kalender, på hvilke dage du laver kundeopgaver, så det er nemt at se, næste gang du skal aftale møde med en kunde. Du kan også markere nogle dage til produktudvikling eller administration med andre farver.

Hvis du i din kalender mærker disse dage et stykke ud i fremtiden, kan du tage højde for det, næste gang du skal aftale noget med nogen eller dig selv, og på den måde får flere af dine idealuger.

God fornøjelse.

P.S.: Jeg glemte lige at fortælle dig, at Susanne ikke længere tænker på at opgive sin coachvirksomhed – tværtimod! ”Det var sådan en hverdag jeg drømte om, da jeg valgte at blive selvstændig” fortalte Susanne mig, da jeg talte med hende den anden dag.

Del artiklen

Læs også …

Velkommen til Business-Bloggen om Iværksætteri, forretningsudvikling og personlig effektivitet af businessmentor Birgitte Feldborg.

forretningsudvikling-birgitte-feldborg

Del artiklen

Ansøg om en gratis business strategi session