Indfør en ugentlig økonomidag

I de sidste par uger har en del af mine kunder henvendt sig til mig, fordi de har fået et brev fra SKAT, som gerne vil ændre på deres forskudsopgørelse. Vel at mærke sådan, at mine kunder skal betale mere B-skat resten af året, end de har gjort indtil nu.

Og det har IKKE været populært. Især den ene af mine kunder – Louise – har været virkelig frustreret, ked af det – og bange. Bange for, at hun ikke kan betale de øvrige udgifter, som hun har i sin virksomhed, og især bange for, at hun så ikke har penge nok til at sørge for sine børn.

I virkeligheden er det jo bare en servicemeddelelse fra SKAT, fordi de nu har fået årsopgørelserne fra alle os selvstændige og så kan se, hvordan din nuværende skattebetaling passer sammen med den skat, du har betalt sidste år.

Så du har to valgmuligheder – acceptere det nye forslag fra SKAT eller sige nej tak (vel at mærke med den risiko, at du så får en restskat, som jo selvfølgelig så skal betale senere).

Men det skulle jo slet ikke komme som en overraskelse for Louise (eller nogen som helst andre). Problemet er, at vi ikke gider/har lyst til/forstår/ det der med SKAT og omsætning og overskud osv., og så forholder vi os ikke til det, men håber, at det forsvinder af sig selv.

DET GØR DET IKKE!

Mit bedste råd er derfor, at du tager ansvar for HELE din virksomhed, inklusiv din økonomi OG din skat.

Den bedste måde, du kan gøre det på, er ved at indføre en ugentlig og en månedlig økonomidag. Det behøver jo ikke at tage hele dagen, men sæt tid af i din kalender til det.

Den ugentlige økonomidag bruger du til at tjekke, at dine kunder har betalt deres fakturaer, og du betaler de regninger, som du har modtaget.

Den månedlige økonomidag bruger du på at tjekke, om dit budget holder. Hvis ikke, hvilke tiltag kan du så tage, for at øge din omsætning? Kan du skære ned på nogle af dine udgifter? Og hvad betyder det for din skattebetaling? Det er også på den månedlige økonomidag, at du gør dine bilag klar til din bogholder eller selv får dem bogført.

Du kan jo også overveje, om en ugentlig og/eller månedlig økonomidag kan være en god ide at indføre privat.

Så behøver du aldrig mere være bange for ubehagelige økonomiske overraskelser.

Del artiklen

Læs også …

Velkommen til Business-Bloggen om Iværksætteri, forretningsudvikling og personlig effektivitet af businessmentor Birgitte Feldborg.

forretningsudvikling-birgitte-feldborg

Del artiklen

Ansøg om en gratis business strategi session