Fokus på en opgave ad gangen

Holder du fokus på en opgave ad gangen? Det gør jeg ikke altid.
Jeg tror, at vi alle kender følelsen af at have for mange opgaver i forhold til den tid, vi har til rådighed.

Manglende fokus

Jeg har lagt mærke til, at når jeg har det sådan, så får jeg faktisk lavet meget mindre i løbet af dagen, end jeg normalt ville gøre. Jeg går fra den ene opgave til den anden, og kommer i tanke om, at jeg også skal huske dit og dat, og jeg har svært ved at koncentrere mig. Så hver enkelt lille ting tager mig meget længere tid at udføre, end det ellers ville have gjort.

Det er fordi, vores hjerne er på overarbejde med alt det, som vi gerne vil og skal. Vores hjerne er faktisk ikke skabt til at huske på mange ting ad gangen, og det er derfor, at tingene tager længere tid.

Hvis du også kan nikke genkendende til den situation, så er det bedste, du kan gøre (også selv om det kan være svært) at fokusere på en ting ad gangen.

6 tips:

Fokus på en opgave ad gangen

Her får du lige et par tips til, hvad du kan gøre:

  1. Start med at skrive alt ned, som du skal huske, gøre, købe, ringe til, planlægge etc. – alt på ET stykke papir.
  2. Kig derefter ned over din liste? Er der noget, som ikke absolut skal gøres i dag? Kan det udskydes til i morgen, eller er der en anden, som kan udføre opgaven? Streg de ting ud, som kan vente til i morgen, og skriv dem på din to-do liste for i morgen. De ting, som andre kan gøre, beder du dem om at gøre, og så streger du også dette på din liste.
  3. Kig nu på din liste igen. Hvad er det vigtigste på din liste? Hvis du kun kan nå at gøre en ting i dag, hvad er så det vigtigste for dig? Skriv nr. 1 ud for den ting. Kig så igen på listen, hvis du kan nå at gøre to ting i dag, hvad er så det næste, du gerne vil have gjort? Skriv nr. 2 ud for dette punkt. Sådan fortsætter du, indtil du har været hele vejen igennem listen.
  4. Ryd så dit arbejdsområde og fjern alt det, som du ikke har brug for, når du skal i gang med den første opgave. På den måde bliver du ikke distraheret af noget, men kan holde fokus på din opgave.
  5. Nu er du klar til at arbejde med din vigtigste opgave. Gå i gang og bliv ved med at fokusere på opgaven, indtil du har løst den eller arbejdet med den i det stykke tid, som du har besluttet dig for at bruge på opgaven.
  6. Når du er færdig med opgaven, rydder du de ting væk, som du har brugt til løsning af opgaven, og du er nu klar til at fokusere på den næste opgave på din liste. MEN inden du gør det, så husk at holde en lille pause, det hjælper dig med blive helt klar og fokuseret på løsningen af den næste opgave.

God dag med fokus på EN opgave ad gangen.

Del artiklen

Læs også …

Velkommen til Business-Bloggen om Iværksætteri, forretningsudvikling og personlig effektivitet af businessmentor Birgitte Feldborg.

forretningsudvikling-birgitte-feldborg

Del artiklen

Ansøg om en gratis business strategi session