Sådan laver du nemt en forretningsplan

Gratis skabelon til forretningsplan

Har du en forretningsplan?

Det er der faktisk ikke mange små iværksættere, der har! Hvorfor? Fordi den som regel bliver lavet i starten af din iværksætter tilværelse, sendt til banken, pakket i skuffen – og glemt!

Der ligger den så mellem regninger, gamle tuscher, høretelefoner, og et par notesbøger. Hygger den sig? Naaaj, ikke rigtig. Er den et aktiv for dig? Naaaj, ikke rigtig.

Jamen, hvorfor så overhovedet bruge tid på en forretningsplan?

For det første bliver den kun et aktiv, hvis du ser den som dine noter til, hvad virksomheden er, og hvor den skal hen. Hvis du gør forretningsplanen til det sted, hvor du tjekker dine tiltag op imod den plan, du har (nemlig din forretningsplan), så bliver den det overordnede redskab til at styre virksomheden i den retning, du i starten besluttede dig for.

Derfor, læg den ikke væk i skuffen. Hiv den frem i lyset og brug den i din dagligdag. Ha’ den stående, et sted hvor den er synlig, så den er i din bevidsthed.

forretningsmodel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Genvej til en gennemarbejdet forretningsplan

Download skabelonen og gå i banken med en forretningsplan, der er gennemarbejdet og flot sat op.

Når du downloader guiden, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev med tips, rabatter og tilbud til iværksætteri, forretningsudvikling og personlig effektivitet. Birgittefeldborg.dk indsamler og opbevarer dine data, de sider du besøger og de valg du foretager med henblik på at kunne sende dig målrettede informationer, værktøjer og markedsføring. Oplysningerne slettes, når jeg ikke længere ønsker at sende nyhedsbreve ud eller markedsføre mig. Oplysningerne videresælges ikke, men opbevares hos min nyhedsbrevstjeneste. Læs i øvrigt min privatlivspolitik. Du har til enhver tid ret til at få slettet eller korrigeret dine oplysninger – benytte linket i bunden af hvert nyhedsbrev. Du har desuden ret til at klage til Datatilsynet.

Hvilke krav er der til en forretningsplan?

Der er ingen formelle krav til din forretningsplan, og der er flere måder, du kan udarbejde en fyldestgørende og brugbar forretningsplan på. Vores skabelon kan du downloade i vinduet nederst på siden. Det er den skabelon og opbygning, som de fleste af de iværksættere, der er igennem vores rådgivning, ender med at bruge.

Dine intressenter har brug for forskellige oplysninger. Derfor er det en god ide at have en master forretningsplan, hvor du kan plukke i – afhængig af, om det er banken, reklamebureauet, investorer osv., der skal have indsigt i din business. De er hver især interesseret i forskellige ting.

Forretningsplanen skal være aktuel og dynamisk

Forretningsplanen skal tage udgangspunkt i din nuværende situation og indeholde emner som f.eks. forretningside, målsætninger, interne og eksterne forhold. Der findes en række fælles retningslinjer for forretningsplaner (som fremgår af downloadet), som er en god ide at arbejde efter – især hvis banker, investorer og lignende intressenter skal vurdere dig ud fra forretningsplanen.

Formålet med at have en forretningsplan

Forretningsplanen er et styringsredskab. Formålet er at skabe og skitsere en sammenhæng mellem virksomhedens nuværende situation og det, du gerne vil opnå med din virksomhed. Forretningsplanen skal som nævnt hjælpe dig med at få konkretiseret hvilke handlinger og tiltag, der er nødvendige, samt hvordan og hvornår disse tiltag skal implementeres for at realisere virksomhedens visioner og målsætninger.

Del artiklen

Læs også …

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Velkommen til Business-Bloggen om Iværksætteri, forretningsudvikling og personlig effektivitet af businessmentor Birgitte Feldborg.

forretningsudvikling-birgitte-feldborg

Del artiklen

Ansøg om en gratis business strategi session