Hvordan går det med dine planer for 2015?

Vi er nu kommet ind i det nye år, og du har sikkert mange gode ideer for det nye år, men er du kommet i gang med dem?

Hvis du er ligesom de fleste andre, så har du garanteret rigtig mange gode ideer, som du vil sætte i gang i. Ofte bruger vi så årsskiftet som anledning til, at NU skal det være, efter nytår, så går vi i gang.

Når så nytåret er overstået, og det er blevet arbejdsdag igen, så kører hverdagen, og rutinerne tager over. Kender du det? Intentionerne og ideerne er der, men der går dagligdag i den.

Hvis du vil have succes med at få søsat nogle af dine gode ideer, og dermed få nye gode vaner eller interesser, er du nødt til at prioritere dette og have en plan for at få tingene til at ske, ellers kommer du ikke i gang og slet ikke i mål med det, du gerne vil.

Derfor får du her en lille køreplan for, hvordan du kommer HELT i mål med dine nye ideer og planer:

  1. Skriv dine mål for det kommende år ned

  2. Prioriter den efter, hvor vigtige de er for dig

  3. Vælg de to vigtigste mål ud – og kun to – resten kan du tage fat på, når du er kommet helt i mål med de første to mål. Grunden til, at du kun skal vælge to mål, er, at du så kan koncentere dig om dem og ikke alt muligt andet, på den måde sikrer du det fornødne fokus og kommer hurtigere i mål med dem.

  4. Omformuler dine to mål til SMART-mål: S = Specifik, M = Målbart, A = Attraktivt (for dig), R = realistisk, T = tidsbestemt.

  5. Lav en brainstom på alle de opgaver, der skal udføres, for at du kommer HELT i mål

  6. Prioriter opgaverne i den rigtige rækkefølge

  7. Estimer hvor lang tid, hver opgave tager

  8. Sæt tid af i din kalender til opgaverne

  9. Arbejd hver dag på dine opgaver, således at du føler, at der hele tiden er fremdrift.

Selvom du naturligvis skal have din hverdag til at fungere, er det vigtigt, at du også arbejder med dine nye planer og mål, sådan at du finder glæde og tilfredsstillelse ved, at du har fået implementeret din nye ide eller plan – dermed har du en ekstra grund til at skåle, når vi igen fejrer nytåret.

Et lille ekstra tip er, at det for mange kan være en god ide, at arbejde med opgaver omkring sine mål den første time hver dag. På den måde sikrer du dig, at du får arbejdet med dine mål hver dag, inden den almindelige hverdag for alvor går i gang.

Rigtig god arbejdslyst med dine planer og mål for 2015!

Del artiklen

Læs også …

Velkommen til Business-Bloggen om Iværksætteri, forretningsudvikling og personlig effektivitet af businessmentor Birgitte Feldborg.

forretningsudvikling-birgitte-feldborg

Del artiklen

Ansøg om en gratis business strategi session