Ugens vigtigste møde

Blev du selvstændig, fordi du drømte om at gøre en reel forskel for dine kunder?

Det næste værktøj, jeg gerne vil introducere dig for, er ugens vigtigste møde. Måske kender du det allerede, hvis du er kommet i gang med at bruge min gratis guide. Ellers finder du den lige her: Ugens vigtigste møde. Her får du en kort version af guiden.

Hvad er Ugens vigtigste møde?

Ugens vigtigste møde er et møde, som du holder med dig selv en gang om ugen. Beslut dig meget gerne for at holde det på et bestemt tidspunkt på ugen, gerne på et tidspunkt, hvor du kan sidde uforstyrret.
Formålet med dette møde er, at du kommer på forkant med den kommende uge og evaluerer ugen, der gik.

Du får prioriteret ugens vigtigste mål og opgaver og får et overblik over næste uges gøremål, og du sikrer, at der er en rød tråd mellem det, som er vigtigt for dig, og det, du så ret faktisk bruger din tid på i den enkelte uge.

Find et sted, hvor du føler dig godt tilpas, og hvor der er ro. Forkæl evt. dig selv og tag på din yndlingscafé, hvor du kan sidde i fred og ro – caféen kan jo godt være dit køkken-/eller skrivebord, bare du kan sidde uforstyrret. Du må gerne skabe en stemning, der giver dig lyst til at holde mødet hver uge, det kan være, at du har lyst til et stykke kage eller et glas vin, det vigtigste er, at det bliver et møde, som du ser frem til.

Find et tidspunkt, der passer dig godt, men vælg gerne det samme tidspunkt hver uge, det hjælper dig med at gøre mødet til en god vane og en opgave, der bliver prioriteret. Et godt tidspunkt kunne være fredag eftermiddag, inden weekenden begynder, eller søndag aften, inden den nye uge starter.

Dagsorden til ugens vigtigste møde

Til mødet skal du medbringe din opgaveliste, din kalender, næste uges to-do lister (husk: en to-do liste pr. dag!), og computer eller papir og blyant. 

Din dagsordenen til mødet kunne se sådan ud:

 1. Evaluer den uge, der lige er gået.
 • Hvordan er det gået?
 • Har du nået dine vigtigste mål for uge?
 • Hvis ikke, hvad forhindrede dig?
 • Hvad har du ellers nået i ugens løb?
 
 1. Tænk efter.
 • Hvordan har DU det?
 • Hvad har du allermest brug for?
 
 1. Forbered.
 • Sørg for, at du får skabt plads til de ting, der er allervigtigst for dig i løbet af den kommende uge.
 • Vælg de tre vigtigste mål for ugen. Husk at overveje, hvor lang tid det vil tage dig at udføre de opgaver, der skal løses for at nå dine mål for ugen, og sæt derefter en fornødne tid af i din kalender, og opgaverne på din to-do liste for dagen. Prioriter også målene i forhold til hinanden, så du ved, hvad der er vigtigst for dig.
 • Hvilke øvrige opgaver skal du have løst i den kommende uge? Sæt dem på din to-do liste for den dag, hvor du vil løse opgaven.
 • Tjek din opgavelise og vælg de opgaver, du skal/vil have løst i ugens løb. Sæt også disse opgaver på dine to-do lister sammen med de møder og aftaler, du har i den kommende uge.
 • Husk, at der også skal være tid til dig og din familie, så pas på med ikke at være for optimistisk i forhold til, hvad du kan nå i løbet af ugen.

Hvad er Ugens vigtigste møde?

Det er meget forskelligt, hvor lang tid det vil tage at holde ugens vigtigste møde. Men forvent, at du skal bruge ca. 45 – 60 minutter på ugens vigtigste møde – i hvert fald indtil du har fundet din rytme og din facon.

Min egen oplevelse er, at det er rart at notere nogle stikord ned undervejs. Det er også godt at kunne gå tilbage og se, hvilke overvejelser, du gjorde dig ugen før. Du kan notere dette ned i en notesbog, eller du kan downloade det skema, som jeg bruger lige her. Notatskema.

Del artiklen

Læs også …

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Velkommen til Business-Bloggen om Iværksætteri, forretningsudvikling og personlig effektivitet af businessmentor Birgitte Feldborg.

forretningsudvikling-birgitte-feldborg

Del artiklen

Ansøg om en gratis business strategi session